Nattliga demoner

Personligt

Läste nyligen en av professor Leif GW Perssons krönikor i Expressen (länk) om hur han överkonsumerar sprit under sommaren och hösten för att tysta rösterna i sitt huvud. Dessutom frossar han i mat under dessa perioder. Jag dömmer ingen. Absolut inte professor Persson. Fantastiskt om metoden fungerar för honom. Grattis GW! Otur att jag inte kan göra samma sak. Eller kankse är det tur. Jag tor inte jag skulle klara av att gå in i dom nyktra och nyttiga perioder. Det kräver nog betydligt mer mental styrka än jag äger.

Nu är det förvisso inte så att jag hör röster i huvudet (än), så våra problem kanske inte är jämförbara. Jag vet dock att jag somnar lättare om jag är full och mätt, så sprit och mat är hur som helst ett fungerande recept. Då jag vantrivs med min nuvarande övervikt, och då jag blir alltför sjuk dagen efter en fylla, så är det i alla fall inget jag kan använda mig av dagligen. Det är därför jag tämjer mina demoner med sömnmedicin.

Jag har ätit sömnpiller kontinuerligt under flera år. Det har hittills inte varit några problem att få mina läkare att skriva ut nya recept. Om man läser på FASS.se ser man dock att: ”Behandlingstiden varierar vanligen från några dagar och upp till två veckor, med ett maximum på fyra veckor, inklusive utsättningsprocessen.”. Jag har alltså ätit medicinen minst 40 gånger så länge som maximal behandlingstid, utan att någon egentligen undrat varför jag inte kan sova. Antar att det säger minst lika mycket om svensk psykvård som om mig…

Nu ska jag rota runt på nätet efter några bra filmer som kan hålla mig och mina nattliga demoner sällskap några timmar. Till slut är vi ändå ensamma – jag, mina rastlösa ben, svettningarna och de sjuka funderingarna som snurrar i mitt trötta huvud.

Sov gott! Det är ni värda.

2 Kommentarer

2 Comments

 1. Calle  •  Feb 5, 2009 @10:59

  Tja helt underbart att läsa din blogg ingen kan väl undgå din underbara verbala talang.Skönt och höra att du fortf använder fass denna underskattade skrift kan lätt plac i samma fack som bibeln,koranen.När du ligger sömnlös om natten kan du väl gotta dig i att fiskeutrustningen inte blivit utsliten den här säsongen heller .
  Is fisket ett till av dina genuina intressen det tar vi och planerar på den där festen som du inte fått inbjudan till än .Annars hoppas jag att du är tänd inför lördagens batalj du är ju coach dags o ta lite ansvar för din undersåtar dom kanske sovit dåligt dom o. Hjärtliga häls Calle

 2. Örjan  •  Feb 6, 2009 @14:57

  Tack Calle.
  Japp isfisket har varit lika intensivt som sommarfisket på senare tid. Vi gör väl som vi brukar och låtsas som om vi bara är i en tillfällig svacka, och snart kommer fiska ofta igen. Vi är ju lite av experter då det gäller att ljuga för oss själva…
  Angående festen så tog jag för givet att inbjudan kommit bort på posten. Du kan väl skicka en ny är du hygglig.
  Ses på lördag. Ha det bra!

Leave a Reply