Vårstädning

Personligt

Har offrat den kommande nattens sömn mot storstädning. Vår dotter har vuxit ur sitt rum och ska därför byta med mig och min fru. Jag kan knappt fatta hur mycket skräp man sparat under åren. Säckvis med urväxta kläder och skor, färdiglästa böcker och tidningar, anteckningar och skisser, skräp, skräp och mera skräp. Nu ryker allt. Ingen idé att blicka bakåt.

Vårstädning. Våroffer. Mitt i vintern.

För att klara av rumsbytet och allt skrubbande måste jag ladda upp med värkmedicin. Jag är nu fylld till bredden med Tiparol, ett morfinderivat som jag egentligen inte tål. Jag svettas och skakar, är törstig och irriterad. Jag är konstant kissnödig, men har svårt att få ur mig något. Sömn är inte att tänka på. Hela kroppen är i uppror. Men! Det är effektivt mot smärta. Jag har inte alls samma värk som vanligt. Jag kan städa och feja som aldrig förr. Jippi!

Hittade under röjningen ett par gamla plattor med den svenska sångerskan Erika. Kände mig tvingad att lyssna igenom låtarna för att höra varför jag köpt skivorna. Döm om min förvåning då jag fann mig själv sjunga med i texterna. Jag hade glömt bort att jag kom ihåg Erika. Trallvänligt, jo jag tackar. Om man bortser från nostalgitripparna lyssnar jag för tillfället på den brittiska posångerskan Lily Allen. Kul och lite knäpp musik.

Eftersom jag inte kommer sova inatt ska jag försöka ladda hem några bra filmer. Jag är torsk på skräck. Skräck utan aliens. Skräck utan djur. Skräck med människor som skadar och dödar andra människor. Saw, Hostel, Eden Lake, The Girl Next Door – det är min tekopp.

Nu vankas det kaffe och negerbollar. Ha det bra vänner:

3 Kommentarer

3 Comments

 1. Ann Nyström  •  Feb 25, 2009 @11:44

  Filmtips: Into the wild.

 2. Örjan  •  Apr 18, 2009 @16:48

  Tack för tipset. Har fått bra betyg. Låg under äventyr/drama, så det är antagligen varför den gått förbi mina ögon utan notis. Ska kolla på den ikväll.

 3. Örjan  •  Apr 19, 2009 @15:13

  Slösade en natt på filmen. Den längsta och mest händelselösa naturskildring jag sett på länge. Varken spänning eller action. Framkallade varken tårar eller glädje. Långt och lamt. Tyvärr.
  Budskap: Blir du erbjuden en ny bil – ta emot den. Annars riskerar du att dö ensam i vildmarken…
  Drama. Nej tack!

  Ha det bra.

Leave a Reply