Vart gick John Blund?

Kropp och hälsa

Nu är den tillbaka. Sömnlösheten. Efter en period av relativt bra nattsömn ligger jag åter och snurrar och sparkar alla dygnets mörka timmar. Uttråkad. Svettig. Vaken.
    Igår gick jag och lade mig redan klockan 21. Kollade på TV till 23, läste till 01, låg vaken till 03 då jag var tvungen att gå upp och äta falukorvssmörgåsar och dricka Oboy. Nytt försök i sängen. Låg till 05 då toalettbehoven alltför tydligt trängde sig på. Nästa vakenpass varade ungefär till klockan 07 då jag slutligen somnade. Synd att väckarklockan vaknar just då…
    Om man inte kan sova med sömnpiller – vad återstår då? Kognitiv sömnterapi kanske.

Jag har nästan helt slutat med smärtstillande medicin. Det är egentligen ingen större skillnad. Jag rör mig mer då jag äter piller och får därför ändå lika ont i slutänden – kanske lite mer uträttat bara. Same shit.
    Vissa aktiviteter är jobbigast för foten, andra för ryggen. En tredje kategori är jobbigt för båda rygg och fot. Till trean hör – håll i er nu – diskning! Ja, jag vet. Det låter som världens sämsta ursäkt. Men faktum är att den lätt framåtböjda ställning man intar vid handdisk är oerhört påfrestande för en gammal trasig kropp som min. Låter det som en undanflykt? Bara till hälften faktiskt. Det är oftast jag som sköter disken här hemma, men sen gnäller jag också konstant…

Nu ska jag surfa runt och kolla vilka sjukdomar som passar in på mig och mina symptom. Internet är ju som bekant en ovärderlig källa till information för oss hobby-hypokondriker. Sen då? Jo, jag ska faktiskt gå och diska…

2 Kommentarer

2 Comments

 1. Antoinetta  •  Mar 25, 2009 @22:13

  Tja!!!
  Låter ju som mina sömnlösa nätter och alla mina krämpor och besvär. Jag har också slutat med all värkmedicin. Onödigt att stoppa i sig allt detta då det inte hjälper! Jag kan lika gärna äta Läkerol och tro på det. Annars får man tro i kyrkan mellan 11 och 12 på söndagar….
  Ringde min familjeläkare i går och sa att jag kände mig som en hypokondriker.
  Han tog det ur mig på en gång och imorgon är jag där för nya provtagningar.
  Det finns med största sannolikhet mer än Psoriasis Artrit och RSL hos mig.
  Tack alla skattebetalare! Jag vet att jag är dyr i drift.

 2. Örjan  •  Mar 25, 2009 @23:53

  Haha, ja dyr i drift är man garanterat. Jag skulle nog behöva lite nya prover tagna ocskå. Jag får ta med mig en egen lista på vad jag vill testas för. Vore ju roligt om man kunde bli botat istället för att lindra symptomen med mer mediciner. Flera av mina åkommor är säkert psykiska, och det krävs nog en del eget arbete för att överkomma dom.
  Tråkigt att du lider av PsA. Är det sånt som blir bättre i varmare klimat?
  Hoppas din provtagning leder till något vettigt.
  Vi hörs.

Leave a Reply