Vårrus

Personligt

Vet inte om det beror på vädret eller vad det är, men idag känns tillvaron riktigt skön. Jag tillhör den del av mänskligheten som normalt drabbas av vårdepression. Av någon anledning. När man borde må som bäst. Solen och värmen kommer. Blommorna kommer. Fågeljävlarna börjar skrika. Täckjacka av. T-shirt på. Öl och grillat på altanen.
    Då kommer nedsämdheten som ett brev på posten. Som en räkning i brevlådan. Som en påminnelse på en missad räkning. Som en kronofogde i dörren. Hur kul som helst.
    Kanske känner kroppen av att det är en falsk vår ute. Bluffvår. Inte vår på riktigt ännu. Bara en sådan där vår som får oss att hoppas på sommaren, bara för att sen slå sönder förväntningarna med snöblandat regn och minusgrader i mitten av april. Inte vet jag. Jag har i alla fall inte gått in i vårväggen än. Men den som väntar på något…

Kommentera

Leave a Reply